Asking for FTP info after moving the wp-content folder


(Abd Ur Rehman) #1

Hello,

I’ve one question. I was trying to move WP content folder from default WP content directory.

I followed all instructions on https://codex.wordpress.org/Editing_wp-config.php#Moving_wp-content_folder

define( ‘WP_CONTENT_DIR’, dirname(FILE) . ‘/public/content’ );
define( ‘WP_CONTENT_URL’, ‘http://project.me/public/content’ );

With this code I’ve moved wp-content folder to desired location but the problem I’m having is this that when I try to install any theme, plugin or upload any media file then it ask me FTP connection information have a look in this screenshot.

By entering info it doesn’t work on both local & live web server.

How can I fix this? Where I’m making mistake?

Thanks in advance!

Regards,

Abd Ur Rehman


(Leland Fiegel) #2

Going to lock this thread as per this thread: Basic support questions no longer allowed at WP Chat

Questions like this are best asked on WP.org.

And also, it might not have anything to do with moving the content folder. This is something that has to do with permissions. You might want to test to make sure that it still doesn’t work without moving the content folder at all before blaming that.

And one more thing, there’s no need to link out to third-party image hosting services. It’s probably best that images are just uploaded directly onto the forum. I edited the post to include the image directly, so readers don’t have to unnecessarily visit another site just to see a relevant screenshot.


(Leland Fiegel) #3